Radojičić: Pale rodno mjesto Narodne skupštine

0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić danas je na Palama otvorio izložbu fotografija i dokumenata o 20 godina postojanja Narodne skupštine, ističući da su Pale uz Sarajevo njeno rodno mjesto.

„Izložba sadrži fotografije i dokumente o prelomnim trenucima Narodne skupštine i Republike Srpske“, rekao je Radojičić, obraćajući se prisutnima u izložbenom prostoru „Cekovića kuće“.

Radojičić je izložbu podijelio na dva dijela – na period od formiranja Narodne skupštine u oktobru 1991. godine do zaključivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i na period poslije rata.

„Dvadeset godina u jednom životu nije dug period, ali u 20 godina postojanja Narodne skupštine bilo je toliko bitnh momenata da izgleda kao je taj period trajao mnogo duže“, naglasio je Radojičić.

On je izrazio uvjerenje da će građani Pala posjetiti izložbu i podsjetiti se mnogih bitnih trenutaka iz ratnog i poratnog života Republike Srpske.

Radojičić je najavio da bi ovog ljeta trebalo da bude izdata foto-monografija o 20 godina Narodne skupštine Republike Srpske.

Izložbu su ranije mogli da vide građani Banjaluke i Beograda, te Prijedora, Mrkonjić Grada, Doboja, Bijeljine i Gradiške, od sutra će jedna njena postavka biti dostupna i građanima Foče, a potom i Trebinja.

Otvaranju izložbe na Palama prisustvovali su zamjenica predsjednika Narodne skupštine Snježana Božić, poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz ovog dijela Republike Srpske, predstavnici grada Istočno Sarajevo i opštine Pale, brojni građani te evropska parlamentarka Tanja Fajon.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/izlozba_20_godina_skupstine_srpske/] width=[125] height=[110] title=[Izložba 20 godina skupštine Srpske] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb125_] thumb_cache_dir=[thumbs125] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare