Radnicima uplaćena plata za avgust

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zaposlenima u Bolnici Istočno Sarajevo danas je uplaćena avgustovska plata, dok bi plata za septembar trebalo da bude uplaćena krajem novembra, potvrđeno je na sastanku ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragana Bogdanića, direktora ove zdravstvene ustanove Gorana Todorovića i predstavnika sindikalnih organizacija.

Predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine Srpske, podružnica Sarajevsko-romanijske regije Nevenka Pantić Vuković rekla je novinarima u Istočnom Sarajevu da je plata za avgust isplaćena realizacijom kredita Investiciono-razvojne banke, te da bi na isti način trebalo da bude isplaćena i plata za novembar.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da Bogdanić, Todorović, te ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petar Đokić pokušaju da pronađu rješenje za uplatu doprinosa, da bi oko 21 radnik stekao pravo na penzionisanje.

Na sastanku je bilo riječi i o radovima na rekonstrukciji bolnice, za šta je Vlada Republike Srpske uložila 3.200.000 KM, te projektu „Koreja“, odnosno izgradnje nove bolnice.

Pantić Vuković je navela da se bolnici Istočno sarajevo duguju doprinosi za više od 36 mjeseci, odnosno da dugovanja za neuplaćene doprinose iznose oko 19 miliona KM.

„Ministar je najavio da će ovaj problem biti razmatran naredne godine na nivou Republike Srpske. To nije problem naše zdravstvene ustanove, ali smo mi sa Kliničkim centrom u Banjaluci u najtežoj situaciji“, istakla je ona.

Naredni sastanak trebalo bi da bude održan za sedam dana u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite u Banjaluci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare