Radnicima bolnice „Srbije“ biće obezbijeđen prevoz

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković donio je naredbu o organizovanju posla Gradske uprave u situaciji izazvanoj virusom korona i obaveznom sprovođenju mjera prevencije i zaštite u svim ustanovama i preduzećima koja su u nadležnosti ovog grada.

Naređeno je obustavljanje gradskog saobraćaja za vrijeme trajanja vanredne situacije, a Gradska uprava Istočno Sarajevo obezbijediće prevoz za zaposlene u Bolnici „Srbija“.

Vuković, koji je i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, naložio je da se u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad, organizuje rad sa minimalnim brojem izvršilaca, a da se ostali zaposleni upute na rad od kuće.

U saopštenju Gradske uprave istaknuto je da se na rad od kuće obavezno upute lica starija od 60 godina, trudnice, hronični bolesnici i ugrožene kategorije.

Zabranjen je ulazak strankama u službene prostorije Gradske uprave Istočno Sarajevo, osim licima koja prisustvuju sastancima Gradskog štaba za vanredne situacije.

U naredbi je navedeno da je komunikaciju i razmjenu informacija sa drugim nadležnim ustanovama i organizacijama potrebno vršiti službnim putem, bez prisustva stranaka /putem telefona, faksa ili mejla/.

Gradska inspekcija zadužena je da vrši pojačan nadzor sprovođenja mjera Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Istočno Sarajevo naloženo je da svoje kapacitete stavi na raspolaganje opštinskim štabovima za vanredne situacije, ali tako da ne ugrozi svoje osnovne zadatke zaštite od požara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare