Radnici na kapiji traže prava

0

ISTOČNO SARAJEVO – Grupa radnika Bolnice Istočno Sarajevo održala je i danas informativni zbor na kapiji ove zdravstvene ustanove da bi izrazili nezadovoljstvo „zdravstvenim sistemom i položajem zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj“.

Predsjednik Unije sindikata Bolnice Istočno Sarajevo i član Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora Republike Srpske Tanja Jovičić rekla je da je žalosno što zaposleni na ovakav način moraju da ostvaruju prava iz radnog odnosa i pojedinačnih ugovora koje su potpisali sa poslodavcem.

„Tražimo da se izjednačimo sa drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, jer istočna regija do petka očekuje isplatu aprilske plate, a mi smo 1. juna dobili martovsku“, istakla je ona i dodala da radnici traže i da „prestane njihov rad na crno i da im se počnu uplaćivati zdravstveno i penziono osiguranje“.

Ona je najavila da će Upravni odbor Unije sindikata radnika u zdravstvu Republike Srpske sutra objaviti saopštenje za medije u kojem će iznijeti stavove zdravstvenih radnika, smjernice njihove dalje sindikalne borbe za prava iz radnog odnosa, te načine na koje žele da razgovaraju sa nadležnim institucijama kako bi napravili prave reforme koje podrazumijevaju i donošenje novih zakona o zdravstvu.

Jovičićeva je rekla da će se radnici i sutra okupiti na kapiji Bolnice da bi se upoznali o stavovima Unije sindikata koja će u narednom periodu održati i sastanke sa resornim ministrom i višim nivoima vlasti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare