Radnici dobili plate, a štrajk upozorenja održan jer nisu uplaćeni doprinosi

0

ROGATICA – Radnicima zaposlenim u Šumskom gazdinstvu „Sjemeć“ u Rogatici uplaćena je plata za novembar, ali su oni ipak jutros održali najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja zato što im nisu isplaćeni doprinosi niti druge naknade za novembar, u skladu sa zakonom i kolektivnim ugovorom.
Predsjednik Sindikalne organizacije šumskog gazdinstva „Sjemeć“ u Rogatici Dragan Miličević rekao je Srni da je štrajk upozorenja, koji je počeo u 7.30 časova, prošao mirno i bez problema.

On je pojasnio da je jedan od razloga organizovanja štrajka upozorenja bio taj što im do juče nije bila isplaćena ni novembarska plata.

„Plata za novembar nam je uplaćena juče u poslijepodnevnim časovima. Niko nam nije rekao ni zašto plata kasni 20 dana, ni da li će biti isplaćena prije praznika. Doprinosi nisu uplaćeni što predstavlja veliki problem, jer je naš posao veoma rizičan, s obzirom na to da imamo vlastite sjekače koji su stalno izloženi opasnosti“, pojasnio je Miličević.

On je pojasnio da je ovo gazdinstvo među najboljima po poslovanju, koje je pomagalo i ostala gazdinstva, a na centralnom računu javnog preduzeća se nalazi preko milion KM zarađenog novca.

„Do sada nam nikada nije kasnila plata, a ni sada nam niko od rukovodstva nije objasnio zašto je došlo do ove situacije“, istakao je Miličević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare