Radnici čekaju odgovor i najavljuju proteste

0

Radnici preduzeća „Famos“ Koran na Palama najavili su za 14. oktobar proteste i blokade puteva, ukoliko im Vlada Republike Srpske ne odgovori šta je odlučila u vezi sa pokretanjem proizvodnje i kupovine ove radne organizacije.

Radnici su danas uputili pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predstavnicima Vlade, u kome su ukazali na veoma loš položaj radnika i fabrike, za koju je stečajni postupak otvoren 31. decembra 2007. godine.

Radnici, koji su se danas okupili pred ulazom fabrike, naveli su da je u proteklim mjesecima održano niz sastanaka, ali još nisu dobili odgovore od stečajnog upravnika Radoslava Bratića, ni od ostalih nadležnih institucija da li će biti pokretanja proizvodnje u ovoj fabrici ili ne.

Oni su istakli da ih posebno interesuje isplata plata za posljednjih devet mjeseci do dana otvaranja stečajnog postupka u visini zakonom utvrđene najniže plate, prema Zakonu o stečajnom postupku Republike Srpske.

Svi doprinosi radnicima su uplaćeni, ali im se duguje veliki broj plata i otpremnina, prosječno oko 30.000 KM po radniku.

Stečajni upravnik Radne organizacije „Famos“ Koran Radoslav Bratić rekao je ranije da je Vlada Republike Srpske 29. maja donijela zaključak da JP „Nikola Tesla“ sačini prijedlog o mogućnosti pokretanja proizvodnje i kupovine „Famosa“ na Koranu, što je ova firma i učinila.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare