Radna grupa za zapadni Balkan u posjeti Univerzitetu

0
Univerzitet Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO – Članovi Radne grupe za zapadni Blakan koji borave u Istočnom Sarajevu na dvodnevnom sastanku u organizaciji Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, u saradnji sa Evropskim komitetom regija, danas će posjetiti Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Iz ove ustanove je saopšteno da će prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta na Univerzitetu Dejan Bokonjić održati prezentaciju o aktivnostima Univerziteta u okviru međunarodne saradnje i predstaviti njegov istorijat.

Članovi Radne grupe, predvođene predsjedavajućim Francom Šausbergerom, sastaće se i sa grupom studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Evropski komitet regija je savjetodavno tijelo, koje predstavlja skupštinu regionalnih i lokalnih predstavnika iz zemalja članica EU. U njegovom okviru djeluje Radna grupa za zapadni Balkan, čiji je cilj podsticanje dijaloga između lokalnih i regionalnih vlasti EU i njihovih partnera iz zemalja zapadnog Balkana, što trenutno uključuje BiH.

Sastanak članova Radne grupe sa predstavnicima Univerziteta i studenata biće održan u 17.00 časova u Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Izjave za medije planirane su za 18.15 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare