Radmanović: Svi u borbu protiv terorizma i kriminala

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović poručio je danas da u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala u BiH moraju da funkcionišu svi segmenti društva.

„U borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala moraju da funkcionišu svi segmenti društva, a ne samo jedan, i ovo je poziv institucijama u BiH – od Predsjedništva, preko Savjeta ministara, do onih koji se bave istragama i pravosudnim organima za punu koordinaciju u toj borbi“, rekao je Radmanović novinarima u Istočnom Sarajevu nakon posjete sjedištu Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i razgovora s njenim direktorom Goranom Zupcem.

On je naglasio da propadaju sve krupne akcije u borbi protiv terorizma i krupnog kriminala kad samo jedan segment u tom lancu ne funkcioniše.

„Nadam se da ćemo u budućnosti sve više raditi na toj koordinaciji i da će ta saradnja biti sve bolja, te da ćemo postizati sve bolje rezultate“, istakao je Radmanović.

On je dodao da je posjetio SIPA-u s ciljem podrške njenim dosadašnjim rezultatima i svima koji će se ubuduće boriti protiv terorizma i krupnog kriminala i korupcije, bez obzira na kom je nivou.

Prema njegovim riječima, SIPA napreduje krupnim koracima u borbi protiv terorizma i kriminala i može da bude za primjer drugim institucijama u BiH.

Radmanović je naveo da kriminala i korupcije ima u svim društvima i na svim nivoima i da je pogrešan smjer ukoliko se to locira samo na uski politički vrh.

Prema njegovom mišljenju, korupcija i organizovani kriminal su pošasti koje tresu cijeli svijet, a ne samo BiH, i potrebna je regionalna i međunarodna saradnja.

Na pitanje novinara da li današnja posjeta znači da će Radmanović pružiti podršku u istrazi o njegovom stranačkom šefu Miloradu Dodiku, Radmanović je istakao da su Dodika istraživale sve moguće službe, i policijske i pravosudne, te da do sada postoji dovoljno saznanja da nema elemenata za pokretanje bilo kakve odgovornosti i zato ova posjeta nije u tom smislu.

Direktor SIPA-e Goran Zubac rekao je da je Radmanovićeva posjeta jasna poruka da je SIPA veoma bitna i da ona mora dati očekivane rezultate.

Prema njegovim riječima, razgovarano je o poteškoćama sa kojima se suočava SIPA i kako ih prevazići.

On nije želio da komentariše medijske navode da se narko-bos Darko Šarić povremeno nalazi u BiH kao i detalje saradnje sa hrvatskom policijom u slučaju dvije ekplozije u Zagrebu.

„SIPA obično ne komentariše medijske informacije. Agencija je angažovana na pitanjima koja se tiču oblasti terorizma i organizovanog kriminala. Kad je riječ o bombaškim akcijama u Hrvatskoj, SIPA je imala kontakte sa kolegama iz te države i odradila svoj dio posla“, rekao je Zubac.

On je naveo da su SIPA i Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) od početka uključene u istragu oko rušenja spomenika pripadnicima Armije BiH u Mostaru.

(www.palelive.com / nezavisne.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare