Rađenovićeva i Kuzmić najbolji košarkaši Srpske

0
Rađenovićeva i Kuzmić najbolji košarkaši Srpske

ZVORNIK – Milena Rađenović, član Košarkaškog kluba „Mladi Krajišnik“ iz Banjaluke, proglašena je večeras na „Saboru košarke 2017“ u Zvorniku za najbolju košarkašicu Republike Srpske u 2017. godini, a za najboljeg košarkaša proglašen je Ognjen Kuzmić, član madridskog „Reala“.

Rađenovićeva je već dugo godina najbolja košarkašica i reprezentativka Republike Srpske.

Ona je istakla da je srećna zbog ovog priznanja koje joj mnogo znači jer je to potvrda njenog dosadašnjeg uspješnog rada.

Govoreći o klubu „Mladi Krajišnik“, ona je rekla da je to mlada i perspektivna ekipa koja može da ide mnogo dalje u takmičenjima.

„Nažalost, moje planove poremetila je povreda koja me je zadesila prije petnaestak dana, tako da krajem januara naredne godine idem na operaciju i neće me biti na terenu, najvjerovatnije, do sljedeće sezone“, rekla je novnarima Rađenovićeva.

Kuzmić nije prisustvovao dodjeli priznanja zbog obaveza koje ima u košarkaškoj karijeri.

Priznanje Rađenovićevoj uručio je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević.

Zahvalnica je uručena i direktoru Košarkaške lige Srbije Leonu Deleonu povodom 25 godina Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević ocijenio je da ljudi iz Košarkaškog saveza Republike Srpske rade dobar i veliki posao u razvoju košarke Srpske.

Rakočević je potvrdio da Košarkaški savez Srbije ima dobru saradnju sa Košarkaškim savezom Republike Srpske i da se ta saradnja i dalje produbljuje.

„Događaji kao što je ‘Sabor košarke’ doprinose razvoju ovog sporta. Mi iz Košarkaškog saveza Srbije rado se odazivamo na ove i slične manifestacije, bez obzira da li se radilo o otvaranju škole košarke, memorijalnim ili humanitarnim turnirima, ili lijepim košarkaškim druženjima“, rekao je Rakočević.

Utakmicom između muške košarkaške reprezentacije Republike Srpske i selekcije Košarkaške lige Srbije /70:101/ završen je „Sabor košarke 2017“.

Prethodno je odigrana utakmica između ženske Košarkaške reprezentacije Republike Srpske i ženske selekcije Košarkaške lige Srbije /76:90/, te košarka u kolicima između reprezentacija Republike Srpske i Srbije /76:71/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments