Raditi na popularizaciji pčelinjih proizvoda

0

SOKOLAC – Uduženje pčelara “Glasinac” sa Sokoca tokom ove godine biće angažovano na popularizaciji pčelarstva i pčelinjih proizvoda, rečeno je na godišnjoj Skupštini ove asocijacije.

Sekretar ovog udruženja Slaviša Knežević istakao je na sastanku da će se raditi na jačanju saradnje sa udruženjima pčelara iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije, kao i sa privrednim organizacijama čiji je tehnološki proces u vezi sa pčelarstvom, s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa za razvoj pčelarstva.

On je napomenuo da je u planu uspostavljanje saradnje sa međunarodnim donatorskim organizacijama, kao organizovanje najmanje jednog stručnog predavanja za pčelare tokom godine.

Prema njegovim riječima, ukoliko bude obezbijeđen novac, biće organizovane posjete pčelarskim sajmovima i pojedinim udruženjima iz okruženja.

Knežević je naveo da će i ove godine 11. avgusta biti organizovana manifestacija pod nazivom “Dani meda i ljekobilja” na Ravnoj Romaniji, kod Sokoca.

Planirano je i snimanje promotivnog filma i kataloga Udruženja pčelara “Glasinac” sa neophodnim podacima o pčelarima i pčelinjacima.

Kao i prethodnih godina ovo udruženje će obezbijediti određene količine meda u humanitarne svrhe.

U prošloj godini ostvareni su prihodi u iznosu od 7.600 KM, od čega su dotacije od međunarodne organizacije “Vorld vižn” 4.600 KM, prihodi od članarine bili su 1.870 KM, dotacija od opštine 1.100 KM.

Rashodi su bili 8.900 KM, od čega je za nabavku pčelarske opreme izdvojeno 4. 000 KM, za pogače za pčele 3.000 KM, za nabavku matica 850 KM. Gubitak iznosi 1.300 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments