Radionica za djecu povodom praznika

0

SOKOLAC – Ustanova za kulturu Sokolac organizovala je danas, na Veliki petak, vaskršnju radionicu na kojoj je oko 50 djece školskog uzrasta i djece iz Udruženja lica sa posebnim potrebama „Podrška“ farbalo vaskršnja jaja u prostorijama Dnevnog centra u Sokocu, uz podršku roditelja i sveštenika Srpske pravoslavne crkve.
Direktor Ustanove za kulturu „Pero Kosorić“ Sokolac Irena Šućur rekla je za Srnu da je cilj ovih tradicionalnih radionica da se okupi što više djece i da im se tokom timskog rada i druženja razvije svijest o postojanju najvećih hrišćanskih praznika.

„Pokrovitelj ove manifestacije je hrišćanska organizacija `Vorld vižn`, koja je donirala slatkiše za učesnike i sav neophodan pribor i jaja“, kažu u Ustanovi za kulturu.

Nakon ove radionice preostala jaja biće podijeljena socijalno ugroženim licima.

Đakon crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu Milan Đukić istakao je da je velika čest i zadovoljstvo za Crkva da učestvuje u ovakvim organizacijama, posebno u manjim sredinama.

„Isus Hristos je rekao `ko ne bude kao dijete neće vidjeti carstvo nebesko`“, istakao je Đukić.

On je dodao da je Veliki petak dan kada je Isus iz kuće poveden Pontiju Pilatu, dan kada je razapet i dan kada je sa krsta i vaskrsao, tako da pravoslavna vjera jeste krstovaskrsla vjera i vjera u Vaskrsenje.

Đakon je naglasio da je Vaskrs najveći hrišćanski praznik „jer Hristovo Vaskrsenje jeste zalog našeg Vaskrsenja“.

„Upravo smo tu da to posvjedočimo ovim radionicama, farbanjem jaja i da svim onim što dolazi na najljepši način dočekamo zajedno Hristovo vaskrsenje i zapjevamo u zajednici tropar Hristovog vaskrsenja, koji kaže da Hristos vaskrse iz mrtvih, smrću smrt uništi i onima koji su u grobovima život darova“, posjetio je đakon Đukić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare