Radionica o jačanju samopouzdanja djece

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Kasindolu, opština Istočna Ilidža, danas je održana kreativno-edukativna radionica o temi “Jačanje samopouzdanja”, koju je putem mobilno-edukativnog programa “Super-bus” organizovala organizacija SOS “Dječija sela”.

Koordinator “Super-bus” programa Danijela Božinović rekla je Srni da je osnovni cilj radionice podizanje svijesti kod djece o pozitivnim ličnim osobinama, te samim tim i razvoju pozitivne slike o sebi.

“Naš cilj je da doprinesemo kvalitetnom razvoju djeteta, unapređenju zajednice, promociji dječijih prava, solidarnosti, toleranciji i uvažavanju različitosti”, naglasila je Božinovićeva.

Ona je istakla da “Super-bus” program koristi igru kao osnovni metod učenja, dok su radionice interaktivnog tipa i djeca su uključena kroz rad u grupama.

Prema njenim riječima, prva od tri radionice odnosi se na uočavanje pozitivnih karakteristika ličnosti.

Božinovićeva je dodala da će za desetak dana biti organizovana i druga radionica sa istom grupom djece kada će se više raditi na povezivanju grupa, dok će treća radionica biti svojevrsni forum-teatar na kojem će djeca imati priliku da u određenim životnim situacijama vježbaju sve ono što su naučili.

Ona je naglasila da jeu planu da iste radionice budu održane i u ostalim osnovnim školama u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments