Radionica „Doživi Srpsku kroz druženje sa Daun sindrom licima“

0

Daun sindrom centar Banjaluka, u saradnji sa Olimpijskim centrom „Jahorina“, organizovaće danas na ovoj planini radionicu u koju će onlajn biti uključena i lica sa Daunovim sindromom iz Norveške, Austrije i Srbije, kao i gosti, režiseri, javne ličnosti, zvaničnici i funkcioneri.

Gosti radionice biće dramski umjetnik Dragan Bjelogrlić, glumac Nikola Pejaković, direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić, a u ime srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika prisustvovaće Radovan Kovačević.

U toku radionice, uključivaće se još gostiju, zvaničnika, funkcionera, režisera i javnih ličnosti, najavljeno je iz Daun sindrom centra Banjaluka.

Početak radionice „Doživi Srpsku kroz druženje sa Daun sindrom licima“, kojom Daun sindrom centar Banjaluka želi dati doprinos u podizanju svijesti o turističkim potencijalima Republike Srpske i podstaći građane Srpske, kao i strane turiste da posjete Republiku Srpsku, zakazan je za 13.00 časova u hotelu „Vučko“.

Biće održana i onlajn izložba umjetničkih radova o temi „LJeto na Jahorini“ lica sa Daunovim sindromom iz Republike Srpske, Srbije, te drugih zemalja Evrope.

Sve radove će pregledati, te najbolji izabrati komisija iz Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Na ovaj način, Daun sindrom centar Banjaluka želi još jednom dokazati da lica sa Daunovim sindromom mogu biti društveno korisna.

„Ovo je jedan od antistigma projekata kojim se ruše predrasude o licima sa Daunovim sindromom i podiže svijest građana u odnosu na njih“, ističe se u saopštenju.

Daun sindrom centar Banjaluka, posredstvom svojih ambasadora sa Daunovim sindromom iz Austrije, Norveške, NJemačke, Kanade, Hrvatske i Srbije, želi dati doprinos razvoju turizma i prepoznavanju Republike Srpske u ovim zemljama.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare