Radio Republike Srpske poklonio bolnici 3.000 knjiga

0

FOČA – Radio Republike Srpske poklonio je danas Univerzitetskoj bolnici u Foči 3.000 knjiga u vrijednosti oko 15.000 KM, prikupljenih u akciji organizovanoj u susret 50. rođendanu ovog radija, koji je nasljednik Radija Banjaluka.
Direktor Radija Republike Srpske Dragan Pajić rekao je da je ova akcija početak obilježavanja 50 godina postojanja ovog radija, koji baštini tradiciju nekadašnjeg Radija Banjaluka.

„Ove knjige su simbol našeg odnosa sa slušaocima, jer smo u komunikaciji sa njima odlučili da sakupljamo knjige. Nismo očekivali ovoliki odziv, koji nam daje dodatni motiv da i dalje razvijamo kontakt programe i komunakaciju sa slušaocima“, rekao je Pajić.

Direktor Univerzitetske bolnice u Foči Veljko Marić zahvalio je Radiju Republike Srpske, istakavši da je ovo lijep i neobičan početak rada bolničke biblioteke.

„Knjige će služiti kako pacijentima, tako i zaposlenima. Već vidim da se na dječijem odjeljenju čitaju slikovnice“, istakao je Marić.

Iz hola fočanske bolnice, gdje su postavljene knjige, Radio Republike Srpske uživo je emitovao emisiju „Zajednički talas“.

Voditelj emisije Slavica Ličina kaže da se u prikupljanju knjiga slušaocima ovog radija pridružili i drugi mediji, zatim Univerzitetska biblioteka Republike Srpske, brojne gradske i opštinske biblioteke, sportske organizacije, te Euroekspres, koji je omogućio da se prikupe knjige sa čitavog područja BiH.

„Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli da obogatimo biblioteku Univerzitetske bolnice u Foči, ali i Onkološko odjeljenje Bolnice u Banjaluci i biblioteku osnovne škole u Grahovu, koji su, takođe, dio ove priče“, rekla je Ličina.

U emisiji „Zajednički talas“ gostovalo je dosta Fočaka, koji su predstavili svoj kraj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare