Računari i lektira za školu u Brodu na Drini

0

FOČA – Predstavnici trebinjske filijale Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ poklonili su danas pet računara i komplet školske lektire područnoj Osnovnoj školi „Veselin Masleša“ u Brodu na Drini kod Foče.
Šef filijale „Mikrofina“ Spomenka Tamindžija rekla je da ovo mikrokreditno društvo nije samo uspješna finansijska, već i društveno odgovorna kompanija.

„Najdraže nam je kada možemo da obradujemo djecu, pogotovo u `Nedjelji djeteta`. Svjesni smo da većina škola nema mogućnosti da obnovi svoju informatičku opremu i zato činimo sve što je u našoj moći da im pomognemo“, navela je Tamindžija.

Nastavnik informatike Dragica Kovač istakla je da će nova oprema doprinijeti mnogo kvalitetnijoj nastavi.

„Dosadašnji računari su bili u totalnom raspadu, jedva da se moglo raditi sa njima, a znamo da je nastavu informatike gotovo nemoguće održavati bez opreme sa pratećim programima“, rekla je Kovačeva.

Direktor fočanske Osnovne škole „Veselin Masleša“ Vladimir Ivanović zahvalio je „Mikrofinu“ na pomoći.

„Računari koje smo imali nisu podržavali programe koji su predviđeni nastavnim planom i programom, a ovom opremom ćemo ispuniti zahtjeve modernog nastavnog procesa. Osim računara, dobili smo i dosta lektire koja nam je nedostajala“, istakao je Ivanović.

Ovo je samo jedna od brojnih donacija kojima „Mikrofin“ nastoji da opremi što veći broj osnovnih i srednjih škola.

Ovo mikrokreditno društvo je poznato po kontinuiranom ulaganju u opremanje vrtića, dječijih bolnica, škola i drugih ustanova kulture.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare