“Zvornik-putevi” spremni za zimsku sezonu

0

ZVORNIK – Preduzeće “Zvornik-putevi” spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu, na tri punkta u Karakaju, Bratuncu i Han pogledu, gdje će dežurati zimske službe, nalazi se oko 500 tona soli, a obezbijeđena je i potrebna mehanizacija, rekao je Srni direktor ove firme Jelenko Vasić.

“Mehanizacija je u potpunosti obnovljena i imamo sasvim nova sredstva rada, od teretnih vozila pa do utovarnih i vučnih posipača i plugova. Do kraja ovog mjeseca obezbijedićemo još 1.900 tona industrijske soli, 5.200 metara kubnih abrazivnog materijala, kao i 220 metara kubnih frakcije od osam do 16 milimetara”, rekao je Vasić.

“Zvornik-putevi” održavaju 129 kilometara magistralnih puteva, 274 kilometra regionalnih pravaca, kao i tri kilometra i 750 metara lokalnih dionica, u koje spada pravac Capadre–Osmaci.

Vasić je istakao da je, prema Pravilniku o održavanju javnih puteva i objekata, predviđeno da na putevima prvog prioriteta, a to su uglavnom magistralni putevi, ne smije biti prekida saobraćaja.

“Na putevima drugog prioriteta kao što je pravac Vlasenica–Han Pijesak, Vlasenica–Tišča, Tišča-granica sa FBiH, te pravac Milići–Zeleni jadar može doći do prekida saobraćaja samo u vrijeme uklanjanja snijega, ali ne duže od šest časova u toku 24 časa”, rekao je Vasić.

Prema njegovim riječima, na putevima trećeg prioriteta u koje spadaju regionalni pravci prohodnost se uspostavlja nakon prestanka padavina, a najkasnije u roku od 72 časa, dok se na ostalim putevima kao što je put Šekovići–Kaštijelj prohodnost saobraćaja obezbjeđuje u zavisnosti od potreba i raspoloživih kapaciteta.

Zimsko održavanje puteva počinje 15. novembra i traje do 15. marta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments