„Zvorničko ljeto“ od 2. do 8. avgusta

0

ZVORNIK – U Zvorniku će od 2. do 8. avgusta biti održana manifestacija „Zvorničko ljeto“ u okviru koje će biti organizovano više od 30 različitih događaja.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović ocijenio je da je „Zvorničko ljeto“, koje se ove godine održava trinaesti put, najznačajnija manifestacija u ovom dijelu Republike Srpske i BiH, koju čine kulturni, zabavni, muzički i sportski sadržaji.

„`Zvorničko ljeto` je manifestacija tokom koje se trudimo da imamo sadržaje za svačiji ukus, tako da naši sugrađani i publika iz okolnih opština budu zadovljni“, rekao je Stevanović novinarima.

On je poručio da lokalna uprava u vrijeme ekonomske krize koja utiče da izdvajanja iz opštinskog budžeta za „Zvorničko ljeto“ budu skromna, ipak nastoji da obezbijedi dovoljno kvalitetne sadržaje koji će se odvijati na gradskoj plaži, platou „Kasina“ i na rijeci Drini.

Tokom sedmodnevne manifestacije nastupiće grupa „Miligram“, Zorana Pavić, Kiki Lesandrić i „Piloti“, Gordana Lazarević, te grupe „Hipnotajzd“, „Di enđels“, „Perpetum mobile“, „Sent Luis bend“ i „Š.T.R.A.J.K.“.

Na platou „Kasina“ biće odigrane predstave za djecu, te organizovani koncerti narodnih instrumenata, grupe „Čudesmo“, kao i „Čivijško veče“.

Dnevni događaji su Likovna kolonija Slikarske radionice „Paleta“ i Mini sajam knjiga, regata, „Zvornički kotlić“, susreti opština na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, „Etno tržnica“, kao i teniski turnir na terenima u Roćeviću.

Novina u odnosu na prethodne godine je bioskop na otvorenom koji će 4, 5. i 6. avgusta biti organizovan u saradnji sa Sarajevo film festivalom.

Slava opštine Zvornik Sveta Petka Trnova biće proslavljena 8. avgusta svetom liturgijom, večernjom službom, litijom kroz grad i Svečanom akademijom.

Pokrovitelj manifestacije je opština Zvornik, a realizator Dom omladine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare