“Zgitar fest” okupio 31 takmičara

0

ZVORNIK – U Zvorniku se danas održava Peti festival gitare “Zgitar fest” na kome nastupa 31 učenik muzičkih škola iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.


Festival se održava u okviru obilježavanja Dana grada Zvornika i značajnog jubileja – 60 godina rada Muzičke škole “Vojin Komadina” Zvornik.

Direktor zvorničke Muzičke škole LJubiša Popović rekao je novinarima da su se prijavili takmičari iz Loznice, Šapca, Živinica, Tuzle, Valjeva, Istočnog Sarajeva i Zvornika i podsjetio da je prije pet godina osnovan ovaj festival.

“Takmiče se učenici osnovnih i srednjih škola u pet kategorija, a ocjenjuje ih žiri koji čine profesori srednjih muzičkih škola Dragan Nikolić iz Zvornika, Predrag Stanković iz Tuzle, Luka Jezdić i Miloš Popović iz Valjeva”, rekao je on

Popović je dodao da će biti proglašeni najbolji takmičari u svim kategorijama, kao i laureat takmičenja, dok će njihov plasman biti pokazatelj koliko su radili i naučili da sviraju.

On je podsjetio da se broj takmičara u odnosu na prošlu i prethodne godine povećao što znači da je zvornički festival sve poznatiji.

“Festival gitare `Zgitar fest`, osim što afirmiše naš grda, značajan je i po tome što promoviše mlade muzičara i daje podstrek za njihov dalji rad”, rekao je Popović.

Organizator ovog festivala je Muzička škola “Vojin Komadina” Zvornik, a pokrovitelj Gradska uprava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments