„Vučja stopa“ penje Foču na Mon Blan

0

FOČA – Usponom na Bjelašnicu, na 2.064 metara iznad mora, koji će biti organizovan ovog vikenda, članovi Planinarsko-speleološkog društva „Vučja stopa“ iz Foče počinju pripreme za pohod na najviši vrh Alpa i zapadne Evrope – Mon Blan, koji je visok 4.810 metara.
Nakon što su se prošle godine popeli na najviši vrh Julijskih Alpa i Slovenije – Triglav, na 3.862 metara, fočanski zaljubljenici u prirodu namjeravaju da ovog ljeta savladaju i veoma zahtjevni uspon na „Bijelu planinu“, koja se nalazi na granici Francuske i Italije.

Polazak iz Foče za Francusku planiran je 28. avgusta, a uspon će trajati četiri dana.

Osim Monblana, članovi „Vučje stope“ zadali su sebi zadatak da se ispenju i na vrh Egij di Midi, visok 3.842 metra, na kojem se nalazi impresivni stakleni kavez pod nazivom „Korak u prazno“ sa kojeg turisti uživaju u pogledu na Monblan.

Fočaci će posjetiti i italijanske Dolomite poznate po feratama – strmim stazama usječenim u stijene.

Da bi akciju dočekali u što boljoj kondiciji, u „Vučjoj stopi“, osim redovnih planinarskih aktivnosti, kao pripreme za ovaj zahtjevni uspon, planiraju da se popnu na 10 najviših planina BiH, od kojih je prva Bjelašnica.

U ovom društvu ističu da nijedna organizacija iz Foče nije samostalno organizovala ekspediciju sličnu ovoj, pa su pozvali sve koji su u mogućnosti da im pomognu da „popnu Foču“ na vrh Alpa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare