„Višegradska staza“ od 5. do 7. juna

0

VIŠEGRAD – Manifestacija kulture „Višegradska staza“, posvećena uspomeni na život i djelo književnika i nobelovca Ive Andrića, biće održana od 5. do 7. juna, rekla je član Organizacionog odbora Stojka Mijatović.

„‘Staza’ počinje polaganjem cvijeća na spomenik nobelovcu kraj ćuprije na Drini, a tradicionalnu besjedu o Andriću, na svečanoj Akademiji u Domu kulture, govoriće profesor Ranko Popović iz Banjaluke“, najavila je Mijatovićeva.

Prema njenim riječima, prvog dana biće održan 19. susret bibliotekara Republike Srpske, otvorena izložba knjiga „Čigoja štampe“ iz Beograda i „Dabra“ iz Dobrunske Rijeke, a u Gradskoj galeriji Višegrad izložba djela nastalih na prošlogodišnjem međunarodnom likovnom saborovanju.

„U okviru ovogodišnje ‘Višegradske staze’ Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ‘Prosvjeta’ predstaviće ‘Spomenicu 1914-2014’, akademika Vojislava Maksimovića, i najnovije kalendare ‘Prosvjete’ i ‘Nove Zore’. Biće dodijeljena i ‘Prosvjetina’ književna nagrada ‘Andrićevim stazama’, a ‘Čigoja štampa’ iz Beograda predstaviće najnovija izdanja“, navela je Mijatovićeva.

Najavljene su i dvije pjesničke večeri, prva u bašti Hotela „Andrićev konak“, a višegradski pjesnici Društva „Most“ svoje stihove govoriće pored hladnjaka na Bikavcu.

Ovogodišnja „Višegradska staza“ završava se 7. juna monodramom „Poslednja šansa“, Favi teatra iz Beograda.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare