„Višegradska staza“ od 27. juna do 1. jula

0

VIŠEGRAD – Kulturna manifestacija „Višegradska staza“, posvećena uspomeni na život i djelo književnika i nobelovca Ive Andrića, biće održana od 27. juna do 1. jula.


Prvog dana „Staze“, sa početkom u 12.00 časova, planirano je polaganje cvijeća na Andrićev spomenik uz ćupriju na Drini, gdje će višegradski srednjoškolci izvesti prigodan program pod nazivom „Vrijeme i mostovi“, nakon čega će biti položeno cvijeće na spomenik palim borcima i Andrićev spomenik u Andrićgradu.

Istog dana, u 18.00 časova, u Gradskoj galeriji Višegrad biće otvorena izložba slika nastalih na prošlogodišnjem Međunarodnom likovnom saborovanju.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za 20.00 časova, a otvoriće je srpski akademik i pisac Dušan Kovačević.

Drugog dana manifestacije, sa početkom u 9.00 časova, biće obilježena krsna slava hrama Svetog cara Lazara i svih srpskih mučenika u Andrićgradu, nakon čega će u 12.00 časova biti organizovano osveštanje Gradske kuće.

U 13.00 časova biće otvoren Sajam knjiga u Andrićgradu, a u 14.00 časova planirano je otkrivanje spomenika Mehmed-paši Sokoloviću.

Trećeg dana najavljene su dvije pjesničke večeri, u 18.00 časova kod hladnjaka na Bikavcu, a u 20.00 časova na višegradskoj ćupriji. Istog dana biće održana promocija izdanja Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“.

Ovogodišnja „Višegradska staza“ biće završena 1. jula muzičkim koncertom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare