“Vidovdanski sabor” u subotu

0

ZVORNIK – Deseti “Vidovdanski sabor”, na kome će nastupiti kulturno-umjetnička društva /KUD/ iz Republike Srpske i Srbije, biće održan u subotu, 20. juna u Zvorniku.

Iz KUD-a “Sveti Sava” Zvornik, koji je domaćin manifestacije, najavljeno je da će na “Vidovdanskom saboru” nastupiti KUD “Romanijska luča” Sokolac, KUD “Karadžić” Loznica, Folklorni ansambl “Đido” Bogatić, KUD “Elektroporculan” Aranđelovac i domaćin KUD “Sveti Sava”.

Učesnici sabora odigraće po dva kola u pratnji svojih orkestara, a predstaviće se i njihovi vokalni solisti i pjevačke grupe.

Prije početka sabora učesnici će imati defile kroz grad, nakon čega će položiće vijenac na Centralni spomenik poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik KUD-a “Sveti Sava” Dragan Golić rekao je novinarima da je “Vidovdanski sabor” posvećen očuvanju narodne tradicije, a istovremeno da se publici posveti jedno veče za uživanje u raznolikom programu sastavljenom od narodnih igara, pjesama, muzike.

“Vidovdanski sabor izrastao je u tradicionalnu manifestaciju sa kvalitetom učesnika koji je rastao iz godine u godinu, a cilj nam je da svake godine bude što više učesnika i kvalitetnog programa”, rekao je Golić.

On je izrazio želju da “Vidovdanski sabor” preraste u višednevnu manifestaciju na kojoj bi učestvovali ansambli i iz drugih evropskih država u kojima je gostovao KUD “Sveti Sava”, kao i iz onih zemalja u kojima postoji interesovanje folklornih ansambla da učestvuju na ovakvoj manifestaciji.

Organizator ove manifestacije je KUD “Sveti Sava” Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments