„Trojka iz bloka“ prvi put u Republici Srpskoj

0

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ i Savez studenata Pravnog fakulteta „Pravnik“ organizovali su večeras u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ na Palama sportsko-humanitarni turnir „Trojka iz bloka“ s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju ili sanaciju kupatila višečlanoj socijalno ugroženoj porodici sa područja ove opštine.

Riječ je o turniru u brzom šutiranju trojki na kojem učestvuje oko 50 građana koji su platili kotizaciju od pet KM, a posjetioci su mogu da ostave dobrovoljni prilog u kutiji koja se nalazi na ulazu u dvoranu.

Predstavnik humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ Jovana Zeljaja rekla je da im je želja da ovakvi humanitarni projekti postanu tradicija, da nastave da pomažu višečlanim porodicama.

Ona je izrazila zadovoljstvo odzivom građana na ovom skupu.

Zeljaja je navela da je u okviru projekta „Trojka iz bloka“ za sutra u Kulturnom centru Pale, a u utorak, 29. septembra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo predviđeno prikazivanje filma „Enklava“, režisera Gorana Radovanovića.

Ona je dodala da će film biti prikazan u dva termina, cijena ulaznice je četiri KM, a novac je namijenjen ostvarenju cilja projekta.

Zeljaja je podsjetila da je humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ osnovana 2005. godine i čine je mladi i energični ljudi, okupljeni zajedničkom vizijom pomoći onima koji su blagosloveni brojnim potomstvom, svjesni da svakom ko ne živi u materijalnom izobilju i mala pomoć znači puno.

„Nalazimo se većinom u dijaspori, daleko od domovine fizički, ali ne i srcem. Okupila nas je humana ideja da bogougodnim djelom pomognemo najugroženijoj populaciji srpske nacije – porodicama sa petoro i više djece“, rekla je Zeljaja.

Predsjednik Saveza studenata Pravnog fakulteta Stefan Stajčić naglasio je da su studente sa organizacijom „Srbi za Srbe“ povezale kolege sa Pravnog fakulteta iz Kosovske Mitrovice, koji su na ovaj način htjeli da pomognu onima kojima je to potrebno.

Stajčić je naglasio da se večeras na ovom humanitarnom turniru pojavilo najviše studenata sa fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Potpredsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da ova opština pomaže sve humanitarne aktivnosti, tako da su se uključili u organizaciju humanitarnog turnira „Trojka iz bloka“, da bi pomogli porodici Mandić koja ima četvoro djece.

Lasica je naglasio da će opština, nastaviti da, u skladu sa svojim mogućnostima, podržava sve humanitarne akcije.

Jedan od učesnika Igor Golub istakao je da su danas svi pobjednici, jer svi treba da podrže humanitarne manifestacije, a posebno organizaciju „Srbi za Srbe“.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/trojka-iz-bloka-2015/] width=[54] height=[54] title=[Trojka iz bloka Pale 27.9.2015.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare