„Stakato“ održao koncert

0

MILIĆI – Muzičko društvo „Stakato“ iz Doboja održalo je u Milićima koncert, na kojem je publici u ljetnjoj bašti Doma rudara predstavljen kolažni program od 37 kompozicija različitih muzičkih žanrova.

Koncert mladih Dobojlija održan je sinoć u okviru „Avgustvovskih dana kulture i sporta“, uz pokroviteljstvo opštine Milići, Omladinskog savjeta Milići i Kompanije „Boksit“.

Umjetnički rukovodilac Društva Davor Vidaković objasnio je novinarima da „Stakato“ postoji već dvije godine, te da je do sada održalo četiri velika samostalna koncerta u gradovima Republike Srpske.

„Društvo je amaterskog tipa, neprofitabilno je i djeluje pri Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju, kao njegov ogranak. Naši nastupi su potpuno besplatni i jedino što očekujemo je gostoprimstvo, a sve ostalo što naši članovi nude je na volonterskoj bazi. Cilj Muzičkog društva je druženje i želja da djeca budu sklonjena sa ulice“, rekao je Vidaković.

On je dodao da „Stakato“ okuplja 42 člana, instrumentaliste i soliste, te još 10 priključnih članova glumaca koji učestvuju u različitim umjetničkim performansima.

Vidaković je napomenuo da su im na reportoaru etno, te zabavne i narodne kompozicije izrazitog umjetničkog sadržaja i neprolazne vrijednosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare