“Skanije” za međunarodni prevoz robe

0

MILIĆI – Kompanija “Boksit” iz Milića kupila je tri nova kamiona – tegljača i tri poluprikolice, ukupne vrijednosti 313.000 evra.

Zamjenik izvršnog direktora u sektoru saobraćaja Branka Madžarević Stupar rekla je da su kamioni švedskog proizvođača “Skanija” danas isporučeni milićkoj kompaniji.

Ona je navela da su vozila prvenstveno namijenjena za obavljanje međunarodnog prevoza komadnih roba i zadovoljavanja uslova za dobijanje dozvola u međunarodnom drumskom saobraćaju /CEMT/, koje vrijede za EU.

Kompanija je do sada raspolagala sa šest “mercedesovih” kamiona – tegljača, tipa “aktros”. Oni su obavljali prevoz robe u međunarodnom saobraćaju.

Stupareva ističe da će, zahvaljujući novim kamionima, kapaciteti “Boksita” biti znatno povećani u obavljanju daljinskog prevoza.

Prema njenim riječima, najznačajniji transportni aranžmani obavljaju se prema Italiji i Srbiji.

Sektor saobraćaja Kompanije “Boksit” iz Milića organizovan je u četiri radne jedinice. Pored teretnog transporta, čine ga i putnički saobraćaj, održavanje i protektiranje guma. Raspolaže sa oko 120 vozila raznih vrsta i namjene.

Tokom dosadašnjeg rada u ovom sektoru prevezeno je više od 30 miliona tona rude boksita i 360.000 tona druge robe, te više od 25 miliona putnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments