„Savez za Pale“ potpisao koalicioni sporazum

0

Predstavnici SDS-a, PDP-a i NDP-a potpisali su danas koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine na Palama i nastavku rada u skupštinskim klupama.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Bojan Ninković istakao je da su ove tri političke partije na proteklim izborima osvojile 13 odbornika u Skupštini opštine Pale, što je većina od 25 odbornika koliko broji ovaj parlament.

On je rekao da je SDS osvojio sedam odborničkih mjesta, PDP pet i NDP jednog. SNSD je dobio sedam odbornika, DNS četiri i Socijalistička partija jednog.

Ninković tvrdi da će ova koalicija biti naredne četiri godine, da je skupštinska većina sigurna i da se ne nada da će biti nekih promjena ili takozavnih “preletača”.

Prema njegovim riječima, narod je odlučio da skupštinsku većinu čine SDS, PDP i NDP, a da načelnik bude Boško Jugović iz druge koalicije.

“Mi nećemo praviti nikakvu opstrukciju i očekujem da će novi načelnik prihvatiti volju građana Pala i da ćemo zajedno stvoriti uslove za demokratsko funkcionisanje zakonodavne i izvršne vlasti”, poručio je Ninković.

Predsjednik Glavnog odbora PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je da je legalna i legitimna pobjeda Boška Jugovića za načelnika opštine, kao što je legalna i legitimna ova skupštinska većina koju čine koalicioni partneri iz “Saveza za Pale”.

“Nama nije cilj sukob i podjele, već saradnja na dobrobit građana opštine Pale i međusobno uvažavanje”, rekao je on i dodao da će ova saradnja zavisiti od fleksibilnosti i širine i sa jedne i sa druge strane.

Brčkalo je podsjetio da je slična situacija bila i 2008. na 2009. godinu kada je budžet opštine jedini put usvojen jednoglasno.

“Mi vjerujemo našim odbornicima i da je ova skupštinska većina čvrsta i stabilna i da ćemo u narednom periodu svaki projekat koji se odnosi na dobrobit građana podržati, a za ono što smatramo da nije dobro nećemo dati svoj glas”, rekao je on, dodajući da je uvjeren da neće biti promjena u skupštinskoj većini niti takozvanih “preletača”.

Brčakalo je naglasio da na Palama treba da dođe još stotinjak glasova iz inostranstva i sa nepotvrđenih glasačkih listića, ali da oni ne mogu promjeniti broj odbornika.

Predsjednik Opštinskog odbora NDP-a Siniša Lasica čestitao je budućim odbornicima u Skupštini opštine Pale na osvojenom mandatu i budućem načelniku Bošku Jugoviću.

Lasica je istakao da je današnje potpisivanje koalicionog sporazuma nastavak saradnje SDS-a, PDP-a i NDP-a i da on kao izabrani odbornik smatra da u naredne četiri godine neće biti “preletača”.

On je rekao da će stari saziv Skupštine imati još jednu sjednicu, a novi će sjesti nakon dobijanja sertifikata.

„Savez za Pale“ koga čine SDS, PDP i NDP danas je u Palama potpisao koalicioni sporazum o zajedničkom djelovanju u Skupštini opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare