„Palačinkijada“ podno Maglića i Zelengore privukla brojne goste

0

FOČA – Više stotina posjetilaca Nacionalnog parka „Sutjeska“ uživalo je danas u degustaciji palačinaka na prvoj „Palačinkijadi“, koja je priređena na bazenu sportsko-rekreativnog centra na Tjentištu.


Domaćin manifestacije, ali i ugostitelji iz Foče besplatno su za kupače na bazenu podno Maglića i Zelengore pripremali palačinke raznih boja i ukusa, čemu su se najviše obradovala djeca.

Posebno su ih privukli plavi i rozi palačinci, koje je pripremao šef kuhinje u fočanskoj Kafe-piceriji „Aleksandrija“ Sanjin NJuhović.

„Dosta je djece, pa da ih malo obradujemo. U smjesu dodajemo prirodne boje za kolače. Filujemo ih orahom, keksom, bananom, malinom, kremom, plazmom, nutelom, pravimo razne mikseve“, ispričao je NJuhović.

Vjekoslav Kujundžić iz ugostiteljskog objekta „Karpe diem“ kaže da ima i onih koji traže klasične palačinke, samo sa šećerom.

„To su oni starinski, seljački palačinci, a imamo naravno i čitavu paletu raznih ukusa“, dodao je Kujundžić.

Među posjetiocima „Palačinkijade“ je i Moskovljanin Vječeslav Lebov, koji godišnji odmor provodi u Nacionalnom parku „Sutjeska“. „Priroda je prelijepa, a i palačinci“, kaže Lebov.

Milena Govedarica, koja je stigla iz Gacka zajedno sa dvije kćerke, ističe da je na Sutjesci lijepo, te da je iz današnje ponude odabrača palačinke sa voćnim miksom.

Direktor Nacionalnog parka „Sutjeska“ Dejan Pavlović kaže da je iz godine u godinu sve više i domaćih i stranih turista, te da su svi smještajni kapaciteti trenutno popunjeni.

„U odnosu na prošlu, ove godine bilježimo porast broja gostiju od 15 odsto. `Palačnikijadu` smo organizovali s ciljem promocije sportskih terena, prije svega, našeg bazena koji je 1984. godine, kada je otvoren, bio najveći bazen u Evropi“, rekao je Pavlović.

On je naveo da sportsko-rekreativni centar na Tjentištu posjeduje terene za veliki i mali fudbal, košarku, odbojku, te da pruža idealne uslove za rekreaciju i organizovanje sportskih igara, ali i za pripreme profesionalnih sportista.

U Nacionalni park „Sutjeska“ turisti stižu sa svih kontinenata. Ovih dana na Tjentištu su boravile grupe turista iz Izraela, Češke, Slovačke i Dubaija, a danas su se mogli sresti i gosti iz Kine, Singapura i Australije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare