„Ok fest“ okupio muzičare i publiku iz cijeve bivše Jugoslavije

0

FOČA – Više hiljada posjetilaca sa prostora bivše Jugoslavije, ali i drugih zemalja Evrope i svijeta, prvog dana „OK festa“ na Tjentištu uživalo je u nastupima Josipe Lisac, „Discipline kičme“ i „Del arno benda“.


Josipa Lisac je sa bine poručila da je presrećna što nastupa na Tjentištu, gdje, kako je naglasila, priroda ima divlju ljepotu koju čovjek nije stigao da uništi. Našalila se i na račun svojih godina rekavši da uzrastom možda i ne pripada ovakvom festivalu.

„Muzika očigledno ne priznaje uzraste“, poručila je Lisac u obraćanju publici, koja ju je ovacijama ispratila sa bine.

„Još uvek ima nade“, nova pjesma „Del arno benda“ i „Hornsman kojota“, koju su prvi put uživo izveli, odlično se uklopila u ambijent „OK festa“ i poruku koju on šalje.

„Predivan je festival, priroda je predivna, ljudi su dobro raspoloženi. Svima nam ovo treba da se izvučemo iz gradova i uživamo u prirodi, a onda slijedi i jako lijep muzički program. Ponosan sam što smo večeras podijelili binu sa Josipom Lisac i `Disciplinom kičme`“, rekao je Nemanja Kojić Kojot.

On je poručio da je veoma važno što se omladina iz nekadašnje zajedničke države okuplja na ovakvim festivalima.

„Važno je da smo svi zajedno i da budemo dobri. Ovo su divne stvari i super je što na neki način stara Jugoslavija i dalje postoji kroz ovakva okupljanja i druženja na ovako lijepim mjestima“, rekao je Kojot.

Prvo veče festivala završeno je nastupom „Discipline kičme“, a frontmen ovog benda Dušan Kojić Koja rekao je da je očigledno da „OK fest“ Tjentištu ponovo daje život.

Otvaranju „OK festa“ prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović, koja je istakla da je ovaj festival regionalni događaj na kojem nastupaju najbolji bendovi iz zemalja regiona, te da joj je izuzetno drago da može da sluša Josipu Lisac.

„Najvažnije je da omladina gradi mostove prijateljstva, a takođe što na ovaj način promovišemo Nacionalni park `Sutjeska`, koji ima velike turističke potencijale, ali je potrebno još raditi na unapređenju smještajnih kapaciteta“, rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je Vlada Republike Srpske ove godine pomogla organizaciju festivala sa 50.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare