„Malicija“ počela da radi

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas počela sa radom novoosnovana frima „Malicija“ koja će proizvoditi ženske odjevne predmete.

Vlasnik ovog preduzeća francuska državljanka Kristel Kordonier kaže da će u početku na konfenkcijskim i drugim poslovima biti zaposleno 50 radnika, uglavnom ženske radne snage s tendencijom otvaranja i novih radnih mjesta.

„Sva proizvedena roba u višegradskoj konfekciji biće upućena na francusko tržište“, dodala je Kordonierova.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković izjavio je da se opština angažovala na oživljavanju ove fabrike koja je, poslije štrajkova i stečaja, prije godinu dana prestala sa radom a radnici su upućeni na Biro za zapošljavanje.

„Posredovali smo radi pronalaženja novog vlasnika konfekcije i pokretanja proizvodnje s tim da smo morali i intervenisati zbog zaostalih dugovanja za struju kako bi se šivaće mašine u preduzeću ponovo pokrenule“, dodao je Mišković.

On je istakao važnost što ova firma zapošljava žensku radnu snagu i što će na taj način biti materijalno obezbijeđeno 50 porodica.

Mišković kaže da će se nova vlast potruditi da pokrene rad u ostalim preduzećima, jer je ovaj grad bio poznat po devet stečajnih postupaka u njima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare