„Lut Festu“ neophodno 44.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Za uspješno organizovanje 14. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest 2013 Istočno Sarajevo“ potrebno je 44.000 KM, zaključeno je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora festivala.


Direktor Festivala Vitomir Mitrić izjavio je Srni da bi sredstva trebalo da budu obezbijeđena od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, grada i Turističke organizacije Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža i, u skladu sa mogućnostima, opština Istočno Novo Sarajevo.

Ove godine „Lut fest“ će trajati od 13. do 17. maja, a osim u Istočnom Sarajevu, predstave će moći pogledati i publika u Trnovu, Kantonu sarajevo i Milićima.

Na festivalu učestvuje 10 pozorišta iz Bugarske, Slovačke, NJemačke, Slovenije,Srbije i BiH.

Najznačajnija lutkarska ostvarenja koja su nastala prošle godine u Srbiji biće predstavljena na ovogodišnjem „Lut festu“ i to Pozorišta lutaka iz Niša, Pozorišta mladih iz Novog Sada i Lutkarska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Publika će imati priliku da vidi i čuvenog solo-lutkara Tomaša Plaskog, jednog od vodećih lutkara iz Slovačke.

Mitrić je rekao da moto ovogodišnjeg festivala „Radost mašte i stvaranja“ uvodi u simboličan prostor u životu svakog djeteta koji se stvara kroz maštu i u kome su sva djeca srećna.

„Festival će i ove godine u taj simboličan dječiji prostor da unese nove radosti, kroz bajke, priče o vitezovima, cirkuske igre, marionetske čarolije“, rekao je Mitrić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare