„Let’s do it“ u Palama okuplja stotine volontera

0

Akcija „Let’s do it“ – Očistimo zemlju za jedan dan, u okviru koje će volonteri uklanjati divlje deponije u svim opštinama i gradovima Republike Srpske, biće održana u nedjelju, 9. septembra.


Projekat će biti realizovan po uzoru na Estoniju i Sloveniju koje su prve organizovale takvu akciju, a u čišćenju divljih deponija u Republici Srpskoj, očekuje se učešće oko 50.000 volontera.

U Palama je odziv prema riječima organizatora veliki. Okupljanje je zakazano u nedjelju 09.09.2012. godine u 10.30 časova na paljanskoj Promenadi, kada će učesnicima biti podijeljeni rekviziti za čišćenje i smjernice koje dijelove opštine Pale očistiti.


Učenici osnovne škole Srbija će učestvovati u akciji zajedno sa učiteljima i nastavnicima. Ekološka sekcija OŠ Pale, pod vodstvom Radoja Vojvodića je takođe najavila dolazak, a u prethodnom periodu su u školama održana kratka predavanja o ekologiji i akciji „Let’s do it“ (foto).

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/lets-do-it-predavanje/] width=[103] height=[90] title=[Let’s do it] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb103_] thumb_cache_dir=[thumbs103] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Dolazak na akciju čišćenja su najavili brojni sportski klubovi, planinarska društva, udruženja građana, političke partije, Gorska služba spasavanja Jahorina, OO Crvenog krsta Pale… Organizatori su pozvali sve sugrađane da se uključe u akciju i bar malo doprinesu masovnom čišćenju grada i prirode i na taj način budu dio najveće ekološke akcije na svijetu.

Akciju čišćenja u Palama su pomogli: Grad Istočno Sarajevo, Opština Pale, Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo, Olimpijski centar Jahorina, Komunalno preduzeće Pale…

Organizatori akcije na nivou RS su Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske i Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“, u saradnji sa opštinama i gradovima u Srpskoj.

U akciju su se uključila i javna komunalna preduzeća koja odvoze otpad prikupljen u ovoj akciji.

U većini opština/gradova, volonteri i građani koji žele da učestvuju u ovoj akciji okupiće se ispred svojih mjesnih zajednica.

Volonteri i građani u Banjaluci okupiće se u Parku „Mladen Stojanović“, u Prijedoru na Trgu majora Zorana Karlice, u Kneževu na igralištu Osnovne škole, u Bijeljini na gradskom trgu, u Kotor-Varošu ispred Radničkog univerziteta, u Istočnom Sarajevu – Pale na paljanskoj Promenadi, u Šamcu na platou ispred dječijeg vrtića i u Doboju u Gradskom parku.

Više informacija saznajte na Facebook stranici.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare