„Kup prijateljstva Radivoj Korać“ od 28. do 30. septembra

0

Košarkaška fondacija Fenix iz Istočnog Sarajeva će od 28. do 30.09.2012. godine organizovati 2. Međunarodni košarkaški turnir za kadete „Kup prijateljstva Radivoj Korać“, koji će se održati u Istočnom Sarajevu.

Ovo je jedini košarkaški turnir u BiH koji je priznat od strane FIBA Europe i kao takav uvršten je u njihov kalendar košarkaških turnira u svijetu.

Počasni gost turnira biće proslavljeni jugoslovenski košarkaš Nikola Plećaš koji je kao kapiten KK Lokomotiva iz Zagreba (sadašnja Cibona) bio prvi košarkaš koji je prije 40 godina, davne 1972. podigao pehar Kupa Radivoja Koraća, renomiranog evropskog takmičenja koje je igrano od 1972. do 2002. godine pod okriljem FIBA.

Kao najava turnira, u Istočnom Sarajevu će, u organizaciji Košarkaške fondacije FENIX, biti održana premijera dokumentarno-igranog filma „Žućko – priča o Radivoju Koraću“. U petak, 21.09. premijera će biti održana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, sa početkom u 20:00 časova. Dan kasnije, u subotu 22.09. sa početkom u 19:00 časova premijera će biti održana u Kulturnom centru Pale. Ulaz je besplatan.

Posljednjeg dana turnira, u nedjelju, 30.09. učesnici turnira će posjetiti Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ na Palama, nakon čega će, na sportskom terenu Osnovne škole „Pale“ svoj košarkaški talenat demonstrirati družeći se sa mladima Pala.

Nakon završetka turnira, ekipa CSKA Moskva će ostati dan duže od ostalih ekipa i odigraće prijateljsku utakmicu sa ekipom KK Varda HE iz Višegrada. Košarkaška fondacija FENIX ovim želi dodatno popularisati i afirmisati košarku u BiH, ali i omogućiti timovima iz BiH da igraju utakmice sa velikim evropskim ekipama. Namjera je da postane tradicija i već iduće godine planiramo da dvije ekipe učesnice turnira ostanu dan duže i igraju prijateljske utakmice sa timovima iz BiH.

Pokrovitelji turnira su Opština Pale, Grad Istočno Sarajevo, Opština Istočna Ilidža, Opština Istočno Novo Sarajevo, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Na turniru učestvuju četiri evropska prvaka:

KK PARTIZAN MT:S (Beograd – Srbija)
FC BARCELONA REGAL (Barselona – Španija)
CSKA MOSKVA (Moskva – Rusija)
KK CIBONA (Zagreb – Hrvatska)

Satnica turnira:

Petak, 28.09.2012. – sportska dvorana O.Š. „Aleksa Šantić“, ISTOČNA ILIDŽA (Vojkovići)

17:00 Ceremonija svečanog otvaranja turnira

18:00 KK PARTIZAN MT:S – KK CIBONA

20:15 FC BARCELONA REGAL – CSKA MOSKVA

Subota, 29.09.2012. – sportska dvorana „Peki“, PALE

18:00 KK CIBONA – CSKA MOSKVA

20:15 KK PARTIZAN MT:S – FC BARCELONA REGAL

Nedjelja, 30.09.2012. – sportska dvorana „Peki“, PALE

17:00 FC BARCELONA REGAL – KK CIBONA

19:15 CSKA MOSKVA – KK PARTIZAN MT:S

21:00 Dodjela pehara i ceremonija zatvaranja turnira

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare