„Kolo prijateljstva“ na fočanskim ulicama

0

FOČA – Članovi kulturno-umjetničkih društava „Abrašević“ iz Šapca, „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca i „Foča“ prodefilovali su fočanskim ulicama, odigravši „Kolo prijateljstva“, nakon čega su ispred spomenika poginulim borcima održali zajednički koncert.
Pred brojnom publikom, sva tri društva su izvela po tri koreografije, a program su obogatile i djevojke pod maskama iz Karnevalske grupe „Lutke“ KUD-a „Abrašević“.

Ovo je bilo četvrto „Kolo prijateljstva“ u Foči, a prvi put je koncert održan na otvorenom.

„Nadamo se i na tome radimo da `Kolo prijateljstva` proširimo i društvima iz inostranstva“, rekao je sekretar KUD-a „Foča“ Saša Stanić.

Umjetnički rukovodilac KUD-a „Šumadija“ Nevena Janković kaže da su prezadovoljni saradnjom sa društvom u Foči. „Imali smo do sada više od deset susreta, što u Foči, što kod nas ili na raznim festivalima i uvek nam je lepo kad ovde dođemo“, rekla je Jankovićeva.

Igrač prvog ansambla KUD-a „Abrašević“ Katarina Lazić ističe da ovo društvo postoji već 111 godina.

„Foča i Tjentište nam se mnogo dopadaju. I Fočaci dolaze kod nas u Šabac, tako da smo se lepo združili i sklopili dosta prijateljstava“, rekla je Lazićeva.

Umjetnički rukovodilac Karnevalske grupe „Lutke“ KUD-a „Abrašević“ Isidora Kovačević kaže da grupa broji osam djevojaka i tri muškarca.

„Ova grupa predstavlja i muzičke kutije i lutke, što se vidi po maskama i velikim suknjama. Maske su rađene po inspiraciji na Veneciju i predstavljaju neku čistinu i lepotu“, navela je Kovačevićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare