“Kolo prijateljstva” na fočanskim ulicama

0

FOČA – Članovi kulturno-umjetničkih društava “Abrašević” iz Šapca, “Šumadija” iz Gornjeg Milanovca i “Foča” prodefilovali su fočanskim ulicama, odigravši “Kolo prijateljstva”, nakon čega su ispred spomenika poginulim borcima održali zajednički koncert.
Pred brojnom publikom, sva tri društva su izvela po tri koreografije, a program su obogatile i djevojke pod maskama iz Karnevalske grupe “Lutke” KUD-a “Abrašević”.

Ovo je bilo četvrto “Kolo prijateljstva” u Foči, a prvi put je koncert održan na otvorenom.

“Nadamo se i na tome radimo da `Kolo prijateljstva` proširimo i društvima iz inostranstva”, rekao je sekretar KUD-a “Foča” Saša Stanić.

Umjetnički rukovodilac KUD-a “Šumadija” Nevena Janković kaže da su prezadovoljni saradnjom sa društvom u Foči. “Imali smo do sada više od deset susreta, što u Foči, što kod nas ili na raznim festivalima i uvek nam je lepo kad ovde dođemo”, rekla je Jankovićeva.

Igrač prvog ansambla KUD-a “Abrašević” Katarina Lazić ističe da ovo društvo postoji već 111 godina.

“Foča i Tjentište nam se mnogo dopadaju. I Fočaci dolaze kod nas u Šabac, tako da smo se lepo združili i sklopili dosta prijateljstava”, rekla je Lazićeva.

Umjetnički rukovodilac Karnevalske grupe “Lutke” KUD-a “Abrašević” Isidora Kovačević kaže da grupa broji osam djevojaka i tri muškarca.

“Ova grupa predstavlja i muzičke kutije i lutke, što se vidi po maskama i velikim suknjama. Maske su rađene po inspiraciji na Veneciju i predstavljaju neku čistinu i lepotu”, navela je Kovačevićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments