Sprovedena deratizacija na području opštine Zvornik

0

ZVORNIK – Na području opštine Zvornik u periodu od 15. aprila do 6. maja na osnovu naredbe načelnika opštine sprovedena je opšta sistematska deratizacija kojom su obuhvaćeni kanalizaciona mreža u gradu i prigradskim naseljima, deponije smeća, obala rijeke Drine na potezu grada, kao i zelene i javne površine.

Deratizacijom su obuhvaćena i sva državna i privatna preduzeća i ustanove, trgovinske, ugostiteljske i zanatske radnje, kulturni i sportski objekti, predškolske i školske ustanove, bolnice i vjerske ustanove, stambene zgrade i domaćinstva.

Opštinski zdravstveno-sanitarni inspektor Milojko Mijić ocijenio je da su rezultati ovogodišnje proljećne obavezne deratizacije zadovoljavajući.

Odziv je bio zadovoljavajući, a jedina firma koja nije stigla u predviđenom roku da izvrši deratizaciju jeste Fabrika glinice „Birač“ gdje su kao razlog naveli to što je u njoj u toku stečaj, ali će u ovoj sedmici deratizacija krenuti i u „Biraču“. Time će biti kompletirani svi predviđeni objekti, ustanove i firme koje su bile obavezne da sprovedu ovaj postupak.

Mijić je istakao da se i ovaj put ponovila situacija iz prethodnih godina i da je loš odziv seoskih domaćinstava.

On je dodao da je deratizaciju sprovela zvornička DOO „Sanitacija“ koja je o svom trošku izvršila deratizaciju u 40 domaćinstava od kojih 15 iz kategorije socijalno ugroženih i 25 porodica ratnih vojnih invalida.

Deratizacija je potrebna iz dva razloga, kao preventiva u sprečavanju nastanka nekih zaraznih bolesti i kao ekonomska mjera, obzirom da se zna da su miševi i pacovi štetočine koje uništavaju velike količine hrane, a u potrazi za hranom uništavaju i elektro i vodovodne instalacije i slično.

Iz budžeta opštine Zvornik za deratizaciju koja se izvodi dva puta godišnje biće ukupno izdvojeno 20.000 KM.

(www.palelive.com / www.zvornikdanas.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare