“Boksit” zastupnik kineskog preduzeća “King Long”

0

MILIĆI – Milićki “Boksit” biće ekskluzivni regionalni zastupnik kineske kompanije “King Long”, najvećeg i najznačajnijeg proizvođača autobusa u ovoj azijskoj državi, sa kojom preduzeće iz Milića već ima uspostavljenu značajnu privrednu saradnju.

“Vjerujemo u `Boksit` i zato namjeravamo da sa ovom kompanijom iz Milića potpišemo ekskluzivno zastupništvo naših proizvoda. Očekujemo da će `Boksit` da obezbijedi potpunu podršku i stabilne autobuse drugim kupcima u ovom regionu”, rekao je Srni direktor prodaje “King Longa” za Evropu Ruan Vilijam.

Izvršni direktor u sektoru saobraćaja u “Boksitu” Radovan Višković rekao je Srni da su autobusi “King Longa” po kvalitetu na nivou najpoznatijih evropskih proizvođača, uz skoro upola niže cijene.

“Ambicija nam je da ove autobuse uzmemo i za svoje potrebe, da bi potencijalnim kupcima na vlastitom iskustvu pokazali kako se ti autobusi ponašaju na terenu. U razgovoru sa kineskim partnerom dogovoreno je da dobijemo i ekskluzivno pravo na servisnu podršku ovih autobusa, i to ne samo za vozila koje mi planiramo da prodamo, već i za one koji su do sada prodati na tržištu država u regionu”, istakao je Višković.

Vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije “Boksit” Momir Lazarević očekuje plodonosnu i dugoročnu saradnju sa kineskom kompanijom “King Long”.

“I do sada smo sa kineskim privrednicima imali dobru saradnju, jer `Boksit` je jedina firma iz regiona koja ima svoje predstavništvo u Pekingu, putem kojeg uspostavljamo komunikaciju i poslovne kontakte”, naglasio je Lazarević.

U “Boksitovom” ugostiteljsko-turističkom centru u Milićima danas je održana promocija autobusa kineskog proizvođača, a prezentaciji su prisustvovali i predstavnici najznačajnijih preduzeća koji se bave prevozom putnika u regionu.

Prvi autobus “King Long” je proizveo 1988. godine, a do danas sa proizvodnih traka ovog kineskog giganta izašlo je više od 200.000 autobusa. Autobuse izvozi u 84 zemlje, uključujući i industrijski najrazvijene zapadne evropske države.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments