„Boksit“ zainteresovan za kupovinu imovine „Intala“

0

MILIĆI – Stečajni upravnik Fabrike montažnih kuća „Intal“ iz Milića Mlađen Petković izjavio je danas da je Kompanija „Boksit“ izrazila spremnost za kupovinu imovine stečajnog dužnika.
Petković je ovo rekao novinarima nakon 16. licitacije za prodaju imovina bivše Fabrike momtažnih kuća, koja je danas održana u nekadašnjoj upravnoj zgradi „Intala“.

„Mi ni danas nismo imali prijava ponuđača, pa je Odbor povjerilaca konstatovao da ni ova licitacija nije uspjela. Međutim, pozitivna strana današnjeg skupa je da smo ovdje imali predstavnike Kompanije ‘Boksit’ koji su nas informisali da je ova kompanija spremna da kupi imovinu stečajnog dužnika.
Dogovorili smo se da naredne sedmice obavimo sastanak sa njihovim menadžmentom, kako bi razmotrili dalje korake u ovom postupku“, rekao je Petković.

On je dodao da ova ponuda predstavlja krupan korak u postupku prodaje imovine Fabrike „Intal“, te da su predstavnici „Boksita“ posjetili proizvodne pogone i uvjerili se da je imovina fabrike sačuvana.

Zbog višemilionskih dugovanja, koja su uzrokovala višemjesečni zastoj proizvodnje i blokirala rad fabrike, Okružni sud u Istočnom Sarajevu 2012. godine pokrenuo je stečajni postupak u Fabrici montažnih kuća „Intal“.

Od tada do danas održano je 15 licitacija za prodaju imovine fabrike, na kojima se nije prijavio nijedan zainteresovani kupac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare