“Boksit” najavio otvaranje mljekare

0

MILIĆI – Kompanija “Boksit” iz Milića počela je realizaciju novog proizvodnog programa – mljekare, vrijednog oko 815.000 KM.

Iz ovog preduzeća najavljeno je da će mljekara u jednoj smjeni prerađivati 2.000 litara sirovog mlijeka, a broj smjena biće uslovljen zahtjevima tržišta.

“Planirano je da se u osnovnom proizvodnom asortimanu tržištu ponude pasterizovano mlijeko, jogurt, probiotski jogurt, sitni i mladi sir, kisela pavlaka, kiselo mlijeko i urda”, navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da će se proizvodni asortiman u budućnosti širiti u skladu sa zahtjevima tržišta.

Pogon mljekare, koji bi trebalo da bude otvoren 20. jula, biće lociran u naselju Lukić Polje, a zapošljavaće pet radnika u jednoj smjeni.

Za potrebe proizvodnje planiran je otkup sirovog mlijeka od proizvođača iz Milića i susjednih opština.

Otvaranje mljekare nastavak je poslovne orijentacije kompanije “Boksit” da ulaganjima u druge komercijalne programe jača tržišne potencijale preduzeća i otvara perspektive budućeg razvoja, s obzirom da oslanjanje isključivo na proizvodnju rude, koja je neobnovljiv pririrodni reurs, ima svoja ograničenja, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments