„Boksitovi“ građevinci obnavljaju most

0

MILIĆI – Radnici „Boksita“ završiće do kraja novembra rekonstrukciju gradskog mosta u Milićima vrijednu 80.000 KM koju je finansirala ova kompanija, rekla je Srni izvršni direktor Sektora „Građevinarstvo“ u ovoj firmi Milica Krasić.
„Do sada smo imali most koji je, sa aspekta bezbjednosti i ekonomičnosti, bio nefunkcionalan, odnosno praktično jednosmjeran. Kompanija je u ovaj projekat ušla kao zainteresovani korisnik, a cilj nam je da se dimenzije mosta prilagode dvosmjernom odvijanju saobraćaja i time, praktično, otkloni usko saobraćajno grlo u centru Milića“, navela je Krasićeva.

Ona je dodala da je projektom predviđeno proširenje kolovozne konstrukcije i izgradnja novog trotoara sa zaštićenim pješačkim dijelom.

„U ovoj fazi biće malo usporavanja saobraćaja, ali ne pretjerano. Očekujemo da se građani malo strpe, jer će za mjesec dana dobiti most koji će biti funkcionalan, moderan i veoma lijep“, rekla je Krasićeva.

Uz proširenje kolovoza i staza za pješake, projektom je predviđeno da most bude opremljen modernom rasvjetom, te ukrašen cvijetnim zasadima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare