Putevi prohodni – oprez zbog utabanog snijega na kolovozu

0
Arhivska fotografija

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije prohodni su, ali na kolovozu ima utabanog snijega i leda, zbog čega vozači treba da ulože maksimalan oprez prilikom upravljanja motornim i teretnim vozilima, rekao je jutros Srni tehnički direktor „Romanijaputeva“ sa Sokoca Dragan Buloščić.

„Situacija jeste nešto složenija nego juče, ali saobraćaj se odvija bez zastoja. Naše ekipe se sve vrijeme na terenu i neprekidno rade na čišćenju snijega sa kolovoza, kao i posipanju puta abrazivnim materijalom koga ima dovoljno“, naveo je Buloščić.

On je ponovio apel vozačima teretnih vozila da stave zimsku opremu i lance ili da u podnožjima prevoja eventualno sačekaju da mašine očiste nove količine snijega na kolovozu.

Prem njegovim riječima, potrebno je i izvjesno vrijeme da posuta so počne da djeluje na kolovozu.

On je naveo da će „Romanijaputevi“ danas posebnu pažnju posvetiti čišćenju lokalnih puta koji vode ka romanijskim selima.

Buloščić je dodao da je pravac prema Jahorini, i preko Pala i preko Trebevića, prohodan i bezbjedan za saobraćaj.

U nadležnosti „Romanijaputeva“ je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva na području Sarajevsko-romanijske regije, i to od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, od Vardišta do Čajniča i drugi.

Među prvim prioritetima nalaze se oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića.

Ukupna dužina ovih dionica iznosi oko 600 kilometara.

Ulice u opštinama Istočnog Sarajva djelimično su očišćene, nadležne ekipe su na terenu, a posebne probleme pješacima stvaraju neočišćeni trotoari i pješačke staze.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare