Putevi prohodni i posuti abrazivnim materijalom

0
Prohodni putevi, ali otežan saobraćaj
Arhivska fotografija

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije su prohodni i posuti abrazivnim materijalom kako bi se umanjila opasnost od stvaranja poledice, rekao je jutros Srni tehnički direktor „Romanijaputeva“ Dragan Buloščić.

Buloščić je preporučio oprez vozačima, jer je i pored dobro posutih puteva na nekim putnim pravcima moguće stvaranje poledice usljed izlivanja vode ili topljenja snijega.

„Prema prognozi, za novogodišnje praznike ne očekuje se neka značajna promjena vremena, ali ako bi i došlo do nekih padavina naše dežurne ekipe će na vrijeme reagovati i očistiti puteve“, poručio je Buloščić.

On je napomenuo da „Romanijaputevi“ imaju dovoljno opreme, abrazivnih sredstava i ljudi da u svako doba odgovore zadacima koji su pred njima.

U nadležnosti „Romanijaputeva“ je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva u Sarajevsko-romanijskoj regiji, i to od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, od Vardišta do Čajniča i drugim putevima, a među prvim prioritetima nalaze se oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića.

Ukupna dužina ovih dionica iznosi oko 600 kilometara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments