Putevi prohodni, energenata dovoljno

0

ZVORNIK – Svi magistralni i regionalni putevi na regiji Birač su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano, posebno na prevojima Han Pogled i Crni vrh – saopšteno je danas u preduzeću „Zvornik putevi“.
Visina snijega na prevoju Han Pogled iznosi više od 150 centimetara, od čega je novog snijega dvadesetak centimetara, pa je na dionici puta od Vlasenice do Han Pijeska obavezna upotreba lanaca za sva teretna vozila.

Otežano je na prevoju Crni vrh prema Tuzli, kao i na putu Bijela zemlja – Šekovići – Kaštijelj prema Živinicama.

Ekipe „Zvornik puteva“ danonoćno su na terenu čiste, snijeg i posipaju drobljenac i so, te proširuju saobraćajnice koje su sužene od visini snijega.

Iz ovog preduzeća savjetuju vozačima da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme i da voze oprezno na svim dionicama, posebno u usjecima i zasjecima gdje na kolovozu ima ugaženog snijega.

Opštinska Civila zaštita saopštila je da su prohodni svi lokalni putevi na području zvorničke opštine, te da je uredno snabdijevanje električnom energijom, vodom, dok je daljinsko zagrijavanje stanova prirodnim gasom zadovoljavajuće.

Prema podacima opštinske Civilne zaštite, visina snježnog pokrivača izmjerena juče ujutro iznosila je u Zvorniku 37 centimetara, dok su jutrošnja mjerenja, iako je snijeg padao juče cijeli dan, pokazala da je visina snijega 33 centimetra, što znači da se snijeg sliježe, postaje vlažniji i teži.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments