Putevi prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano

0

ISTOČNO SARAJEVO – Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije su prohodni, ali saobraćaj se odvija u otežanim uslovima zbog mokrog i utabanog snijega na kolovozu, rekao je jutros Srni tehnički direktor „Romanijaputeva“ Dragan Buloščić.

On je rekao da vozači treba da obrate maksimalnu pažnju i da koriste zimsku opremu.

Prema njegovim riječima, ekipe su na terenu, putevi su posuti solju, pa se može očekivati stabilizaciju uslova za vožnju, uprkos činjenici da snijeg i dalje pada nesmanjom jačinom.

„Na Romaniji imamo dva kamiona koji zbog loših guma ne mogu da nastave putovanje. Međutim, šleper `Romanijaputeva` jutros je bez problema savladao dionicu preko Romanije, tako da kamioni sa dobrim gumama i opremom ne bi trebalo da imaju većih problema na putu“, rekao je Buloščić.

On je dodao da će utovarivač ove firme pomoći vozačima kamiona koji imaju problema da savladaju uspon preko Romanije.

Buloščić je potvrdio da su oba pravca prema Jahorini, i preko Pala i preko Trebevića, prohodna i bezbjedna za saobraćaj.

U nadležnosti „Romanijaputeva“ je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva na području Sarajevsko-romanijske regije, a među prioritetima su oba putna pravca prema Jahorini.

Ukupna dužina ovih dionica je 600 kilometara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare