Putem Tirijangla-Jahorina samo putnička vozila jednom trakom

2

Zbog klizišta na regionalnom putu Trijangla-Jahorina, putnička vozila jutros saobraćaju otežano, jednom saobraćajnom trakom, dok je za teretna vozila ova dionica i dalje zatvorena, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici regionlanog puta Podgrab-Jahorina u mjestu Lisovići, navode iz Auto-moto saveza.

Saobraćaj dionici Trijangla-Jahorina bio je sinoć potpuno obustavljen nakon što se urušio dio saobraćajnice jer se aktivirano klizište usljed obilnih padavina i bujica.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potvrdio je sinoć Srni da su na terenu sve nadležne službe i interventne ekipe.

„Aktivno klizište u dužini od 100 do 150 metara djelimično je urušilo saobraćajnicu na lokalitetu u blizini vodovodnog rezervoara `Bistrica` i, s obzirom na to da kiša i dalje pada, rukovodstvo JP `Putevi Republike Srpske` naložilo je da sanacija oštećenja na putu počne odmah, kako bi bile spriječene još veće posljedice“, rekao je Jugović.

On je rekao da je, zbog slične situacije u prekidu i saobraćaj na komunikaciji Podgrab-Jahorina, interventno naloženo da se hitno saniraju oba putna pravca, pri čemu je zbog veće frekventnosti saobraćaja, kao prvi prioritet definisana dionica od Triangle do Jahorine.

„Dobili smo uvjeravanja angažovanih izvođača radova da bi tokom sutrašnjeg dana trebalo da budu sanirana oštećenja na putu Pale-Triangla-Jahorina i pušten saobraćaj na ovoj putnoj komunikaciji, a vrlo brzo biće riješen i problem na putnoj komunikaciji Podgrab-Jahorina“, istakao je sinoć Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ne znam šta se trebalo očekivati. Pa ova dionica tone konstantno. Potonula je 3 mjeseca nakon što je prošli put rekonstruisan put ka Jahorini. I prije toga je tonula. Drenirati podzemne vode i napraviti potporni zid, i to je rješenje.

Na više mjesta na putu Pale-Jahorina postoje potencijalni problemi gdje put konstantno tone. Dio kod „Kikinde“, pa kod skretanja za Radonjiće, iznad Begovine, na pravcu iza Bijelog Kamenja, i onda na 2 mjesta na putu od Trijangle do Osmica. Na svim ovim mjestima put „tone“ jer nije urađen nikad kako treba.

Jahorina je olimpijska planina, i ovaj put ako se završi na presvlačenju asfalta od 2.5 CM, alal vera…

ma samo naspi preko i asfaltiraj da se ne vidi