Pušten u rad vodovodni sistem u Tvrdimićima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je svečano pustila u rad rekonstruisani dio vodovoda na lokalitetu Tvrdimića u opštini Istočno Novo Sarajevo, projekat vrijedan 95.000 KM.

„Zaista mi je zadovoljstvo što smo u prilici da danas na području Istočnog Sarajeva učestvujemo u niz divnih manifestacija, uključujući i ovaj veoma značajni projekat koji je životno važan i odnosi se na dio opštine Istočno Novo Sarajevo kojim potvrđujemo da Vlada Republike Srpske čvrsto stoji iza svih projekata čiji je cilj poboljšanje života naših građana na cijeloj teritoriji Republike Srpske“, izjavila je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je naglasila da je ovaj vodovodni projekat plod saradnje lokalnih vlasti i Vlade Republike Srpske, uključujući i Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske.

„Ono što je važno jeste da smo se danas uvjerili da svi radovi, vezano za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu koja će biti jedna od najmodernijih bolnica u Republici Srpskoj, teku planiranom dinamikom. Veliki je događaj i dolazak NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i otvaranje pravoslavnog obdaništa“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je jutros sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom bila na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Anom Brnabić i da su i ovaj put dobili punu podršku Srbije za niz važnih infrastrukturnih objekata, koji se, između ostalog, odnose i na opštine Istočno Novo Sarajevo i Pale.

„Istočno Sarajevo je strateško za Republiku Srpsku i svaki projekt koji se realizuje u bilo kom dijelu Republike Srpske nije važan samo na mikro-planu i za stanovništvo te opštine, nego je važno i za cijelu Republiku Srpske“, poručila je premijer Srpske.

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske Srđan Todorović najavio je da će Fond, u ime Vlade Republike Srpske, nastaviti da daje podršku realizaciji strateških infrastruktrunih objekta, poput upravljanja otpadom i vodosnabdijevanja na području Istočnog Sarajeva.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovih projekata, te istakao da je njihv cilj poboljšanje života građana ovog dijela Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, opština će nastaviti da ulaže u Tvrdimiće i lokalna naselja s ciljem stvaranja uslova za turizam.

Direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić zahvalio je Vladi Srpske, Fondu i opštini Istočno Sarajevo za podršku realizaciji ovog projekta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare