Pumpa za vatrogasni servis vrijedna 12.000 KM

0

ZVORNIK – Služba profesionalne vatrogasne jedinice opštine Zvornik kupila je novu pumpu za pretakanje ugljen-dioksida za potrebe vatrogasnog servisa, za šta je iz budžeta opštine Zvornik izdvojeno 12.000 KM, izjavio je šef ove službe Slaviša Milić.

Milić je rekao novinarima da su uvođenjem nove pumpe u rad smanjene cijene usluga vatrogasnog servisa i to pregleda i kontrole protivpožarnog aparata sa osam na šest KM, pregleda i kontrole ugljen-dikosida sa osam na pet KM i punjenja ugljen-dioksida sa šest na četiri KM.

„Dosadašnja pumpa bila je stara nekoliko decenija i stvarala je gubitke pri radu, tako da je veoma značajno što je rukovodstvo opštine Zvornik izdvojilo sredstva za nabavku nove pumpe“, naglasio je Milić.

On je dodao da su snizili i cijene usluga punjenja i kontrole protivpožarnih aparata i bočica i pozvao pravna i fizička lica da u vatrogasnom servisu vrše ove usluge.

Služba profesionalne vatrogasne jedinice prvi put je kupila i pumpu za crpljenje i dobavljanje vode, kapaciteta 3.500 litara u minuti, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 6.900 KM.

NJena primjena posebno će biti značajna prilikom gašenja šumskih požara gdje će biti moguće crpiti i dobavljati vodu iz obližnjih potoka i rijeka, kao i u slučaju poplava.

Uz podršku opštinske uprave Zvornik vrši se i remont svih vozila u Službi profesionalne vatrogasne jedinice.

U narednom periodu u planu je nabavka intervencijskih uniformi, čizama za spašavanje iz poplava, intervencijskih kombinezona za požare otvorenog tipa, izolacionih aparata, te kupovina dva čamca sa kompletnom opremom za spašavanje na vodi.

Do početka avgusta biće isporučeno i novo navalno vatrogasno vozilo Službi profesiopnalne vatrogasne jedinice, za šta Vatrogasni savez Republike Srpske izdvaja 185.000 KM i opština Zvornik 111.000 KM.

Od početka godine na području zvorničke opštine evidentirana su 34 požara.

Iz ove službe, s obzirom da je sezona proljećnog uređivanja bašti, livada i njiva, pozivaju sugrađane da otpad kontrolisano pale, odnosno da to obavljaju u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje mogu kontrolisati.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare