Prvo mjesto u veleslalomu osvojio Florijan Flug

0

Prvo mjesto u disciplini veleslalom na međunarodnom takmičenju u alpskim disciplinama FIS kup „Jahorina 2017“ koje je održano u nedjelju 26. februara zauzeo je Florijan Flug iz Austrije.

Drugo mjesto pripalo je Emiru Lokmiću iz BiH, a treće Strahinji Stanišiću iz Srbije.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto u veleslalomu osvojila je Žana Novaković iz BiH, drugo Zuzana Jakbkova iz Slovačke, a treće Marta Dinić iz Srbije.

Otvoreno prvenstvo BiH u disciplini slalom i veleslalom, u obje konkurencije muškoj i ženskoj, održano je na stazi Prača na Jahorini.

Ovogodišnji FIS kup „Jahorina 2017“ okupio je više od 60 takmičara iz Srbije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Luksemburga, Švajcarske, Slovačke, Hrvatske, Danske, Crne Gore, Austrije, Češke, Turske, Slovenije i BiH.

Na Jahorini je 27. januara konstituisan Organizacioni odbor FIS kupa „Jahorina 2017“, za čijeg je predsjednika izabrana ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović.

Davidovićeva je rekla da su ovakve manifestacije značajne, jer se kroz njih unapređuju zimski sportovi i zimski turizam na Jahorini i u cijeloj Srpskoj.

Prvo mjesto u slalomu Florijan Flug i Žana Novaković

Florijan Flug iz Austrije osvojio je prvo mjesto u slalomu na Međunarodnom skijaškom takmičenje u alpskim disciplinama FIS kup „Jahorina 2017“ koje je održano u subotu 25. februara, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Žana Novaković iz BiH.

Drugo i treće mjesto osvojili su skijaši iz BiH Igor Laikert i Strahinja Stanišić.

U ženskoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Maji Tadić iz BiH, a treća je na cilj stigla Zuzana Jakbkova iz Slovačke.

Ovogodišnji FIS kup „Jahorina 2017“ okupio je više od 60 takmičara iz Srbije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Luksemburga, Švajcarske, Slovačke, Hrvatske, Danske, Crne Gore, Austrije, Češke, Turske, Slovenije i BiH.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović otvarajući sinoć FIS kup rekla je da su ovakve manifestacije značajne, jer se kroz njih unapređuju zimski sportovi i zimski turizam na Jahorini i u cijeloj Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare