Први Зоолошки врт „ВрхЦапра“ у Врхпрачи добио принову: рођена прва лама!

3

Први Зоолошки врт у Врхпрачи „ВрхЦапра“ са поносом објављује рођење прве ламе! Ова радосна вијест доноси посебну радост за најмлађе посјетиоце, који сада имају прилику да упознају ову фасцинантну животињу изблиза.

Лама је брзо постала омиљена међу другим животињама чији дом је овај зоолошки врт али и д‌јецом која са одушевљењем долазе да је виде и сазнају више о њеном животу и навикама. „ВрхЦапра“ је познат по својој посвећености едукацији и бризи о животињама, а долазак ламе је још један корак ка обогаћивању садржаја који се нуди малишанима.

„Брига о животињама је кључна за наш рад, а лама ће сигурно постати симбол наше посвећености очувању и добробити животиња“, рекли су из овог Зоо врта.

Рођење ламе је сјајан примјер успјеха оваквог приступа, и вјерујемо да ће њено присуство инспирисати млађе генерације да развију љубав и поштовање према животињама и природи.

Кроз овакве догађаје, „ВрхЦапра“ наставља да подстиче свијест о важности бриге о животињама и едукацији д‌јеце, стварајући мјесто гд‌је се свако може повезати са природом на посебан начин.

(www.palelive.com / ОЦ „Јахорина“)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Je li ovo Ljevnajina Lama? 🙂

Došlo vrijeme da djeca nemaju gdje da vide ni domaće životinje.

Jos samo kad bi neko objasnio Ljevnajicu i ostalim pridoslicama da svoju stoku drze zatvorenom ili da angazuju cobane, a ne da stoka boravi pred nasim vratima, pravi nam stetu. Gospodin voli konje, nabavi konje i pusti ih da setaju selom pa kod koga zavrse. Tako i sa svom ostalom zivinom.