Prvi turisti stižu na Jahorinu

0
Prvi turisti stižu na Jahorinu

Prve organizovane grupe turista iz Srbije i Crne Gore već pristižu na planinsku kraljicu Republike Srpske i ako ne bude neke nepredviđene „jugovine“, padine Jahorine će već danas biti mjesto za uživanje brojnih ljubitelja skijanja.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Branko Koroman istakao je juče za „Glas Srpske“ da će ovo akcionarsko društvo danas počastiti sve posjetioce na planini besplatnim skijanjem. Koroman je naglasio da će na taj način poželjeti dobrodošlicu gostima koji će otvoriti ovogodišnju skijašku sezonu.

– Gosti su uvijek na prvom mjestu i mi i na ovaj način želimo da otvorimo, vjerujem, uspješnu zimsku turističku sezonu. Jahorina je među ljubiteljima zimskih sportova svojevrstan sinonim za „dobro skijanje“, pa je i ovaj gest na koji smo se odlučili naša želja za dobar početak – rekao je Koroman.

Da početak zaista i bude takav, pobrinuli su se i ljudi koji vode brigu o samim stazama na planini, koje su, dodaje Koroman, uređene i spremne za doček skijaša. 

Rukovodilac prodaje i marketinga u Olimpijskom centru „Jahorina“ Dragan Sokolović istakao je da će narednog vikenda samo u hotelu „Bistrica“ boraviti oko 200 turista, dok informacije od drugih hotelijera na planini ukazuju da će ukupan broj posjetilaca na planini biti mnogo veći.

– Najvažnije je da je sve spremno za prihvat gostiju, a besplatno skijanje prvog dana nije i jedina povoljnost koju spremamo posjetiocima. Naime, odlučili smo da do polovine decembra cijena dnevnog ski-pasa bude promotivna i niža za 40 odsto, što znači da će koštati 20 maraka – rekao je Sokolović.

Srbija i Crna Gora

Na Jahorini će za vikend boraviti pedesetak turista iz Budve, te više od stotinu gostiju iz Novog Sada i Beograda, koji već tradicionalno, oko 29. novembra posjećuju olimpijsku planinu.

-Ne treba zanemariti ni činjenicu da se upravo u hotelu „Bistrica“ održava i Internacionalni festival „Jahorinafest“, koji takođe privlači veliki broj posjetilaca – kaže Dragan Sokolović.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare