Prvi „Trebević Eko-fest“ počinje u petak

0
Trebević Eko fest
Trebević Eko fest

ISTOČNO SARAJEVO – Manifestacija „Trebević Eko-fest“, na kojoj će nastupiti brojne regionalne zvijezde i poznati di-džejevi, biće održan od petka, 25. avgusta, do nedjelje, 27. avgusta, na prostoru Sportsko- rekreativnog centra „Brus“ na Trebeviću.

Direktor „Trebević Eko-festa“ Željko Antonić izjavio je na konferenciji za novinare da je ovaj festival osmišljen s ciljem skretanja pažnje na planinu Trebević, te da bude okidač za veliki broj narednih akcija koje će biti posvećene revitalizaciji ove olimpijske planine.

Antonić je rekao da je festival nastao kao spoj težnje da se prenese poruka o neophodnosti zaštite životne sredine, kao najbitnijeg elementa kvaliteta ljudskog življenja.

On je istakao da ovaj festival predstavlja prvi projekat koji su podržali gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, istakavši da je posebno ponosan na saradnju sa Evropskim omladinskim olimpijskim festivalom /EJOF/, koji je i prijatelj „Trebević Eko-festa“.

Prema njegovim riječima, festival su podržale i opštine Stari Grad, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, ali i brojne domaće i međunarodne organizacije.

Portparol Sportsko-rekreativnog centra „Brus“ Nikola Čvoro podsjetio je da je ova firma prije nekoliko godina prva pokrenula lavinu dolazaka investitora na Trebević i oživjela ideju ove planine kao eminentnog izletišta.

Čvoro je rekao da je cilj „Brusa“ da u narednom periodu, zajedno sa „Trebević Eko-festom“ i organizacijom „Trebeko“, promovišu zdrave životne navike, zdrav život i ishranu.

Svi posjetioci koji na festival budu došli na biciklima moći će na info-pultu besplatno da preuzmu ulaznice, a za posjetioce iz Sarajeva obezbijeđena je vanredna autobuska linija. Ulaznica košta 15 KM.

Održavanje festivala ima za cilj i pružanje mnoštva različitih ekoloških, omladinskih, sportskih, kulturnih i muzičkih događaja, što je dio programskih aktivnosti udruženja „Trebeko“.

Program festivala počinje za prirodu prilagođenim aktivnostima koje uključuju muzički i sportski program i ekološke aktivnosti, a u večernjim časovima predviđeni su koncerti u okviru kojih će nastupati regionalne zvijezde i poznati sarajevski di-džejevi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare