Prvi radni sastanak opštinskog i gradskog rukovodstva

0

Novoimenovani gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo Nenad Samaržija sa saradnicima posjetio je danas opštinu Pale gdje je upriličen prvi radni sastanak sa rukovodstvom najveće gradske opštine.

Pored načelnika Kovačevića i gradonačelnika Samardžije na današnjem sastanku učestvovali su i predsjednici skupština opštine Pale i Grada istočno Sarajevo Miroslav Brčkalo i Miroslav Lučić, potpredsjednici Siniša Lasica i Predrag Vučičević, zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković, načelnik resornog odjeljenja za saobraćaj i komunalne djelatnosti u Gradu Istočno Sarajevo Mile Borovina kao i šef kabineta gradonačelnika Igor Golijanin.

Načelnik Miodrag Kovačević izrazio je zadovoljstvo što su Pale prva gradska opština koju je gradonačelnik Samardžija posjetio i dodao da se danas razgovaralo o temama koje su iz nadležnosti lokalne zajednice i Grada Istočno Sarajevo kao što su javni prevoz, inspekcija, lokalna televizija, odnosno svim naslijeđenim pitanjima i problemima koji zahtjevaju  rješavanje.

Kada je u pitanju opština Pale, prioritetne teme u narednom periodu odnosiće se na aktivnosti u organizaciji Zimske olimpijade mladih 2017. godine jer će se takmičenja uglavnom održavati na području ove opštine.

Kovačević je takođe rekao da je dogovoren zajednički nastupu prema višim nivoima vlasti, Savjetu ministara, evropskim institucijama i predpristupnim fondovima jer takav nastup daje dodatni kvalitet i snagu.

Gradonačelnik Samardžija je izrazio zadovoljstvo današnjim radnim sastankom na kojem su se, prema njegovim riječima, međusobno informisali o komunalnim poslovima koji su zajednički na nivou Grada i ukazali na probleme i smjernice u njihovom rješavanju u narednom periodu.

Gradonačelnik je najavio da će praktikovati redovne mjesečne zajedničke sastanke sa svim načelnicima opština Grada, najvjerovatnije svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Samardžija se osvrnuo i na nedavnu posjetu bolnici Kasindo istakavši da je boraveći u ovoj ustanovi uvidio jedan entuzijazam uposlenih i dodao da su pokrenute određene aktivnosti da se odblokiraju namjenska sredstva za određene investicije u ovoj bolnici.

Gradonačelnik je istakao da je danas postignut visok nivo saglasnosti i po otvorenim pitanjima međusobnih obaveza i zahvalio Kovačeviću na prijemu i razumjevanju za aktuelne probleme.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare